Dil seçenekleri ile ilgili çalışma devam etmektedir.
Site Üye Girişi
Görme Engelliler İçin
Görme Engelliler İçin Seslendirmeli Metinleri

E-DAVETİYE

Dünyanın her köşesine
e-davetiye göndererek ülke tanıtımına katkıda bulunabilirsiniz.

HEDEF 30 Milyon E-Davetiye!
Tanıtım için ben de varım deyin.. Bir davetiye de siz gönderin.

GÖNÜLLÜLER ARASINA KATILIN

 

 

 

1480 Gönüllü Bizimle!
Tüm ülke sevdalılarını destek için bekliyoruz

Sitemizi Paylaşın, tavsiye edin    |   
KÜLTÜR SANAT
Paylaş
Kültür Sanat | | Ekrem Bora
Toplam 863 defa görüntülendi
Ekrem Bora

 

Gerçek adı; Ekrem Şerif Uçak olan sanatçı, 7 Mart1934’te, Ankara'da doğdu. Ortaokuldan mezun olduktan sonra Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu'nu bitirerek, mürettip ve mücellit diploması aldı. Bir süre bu meslekte çalıştı. 1953'te Sezai Solelli'nin aracılığı ile Yıldız Dergisi'nin açtığı sinema artist yarışmasına katılıp birinci oldu. Fakat film çevirmeden vatani görevini yapmaya gitti.

Askerlik dönüşü ilk filmi olan "Alın Yazısı"nı çevirdi (1955). İki filmde daha oynadıktan sonra, sinemaya iki yıl ara verdi. Sonra tekrar sinemaya dönerek erkek oyuncular arasında başa oynadı. Bora, 1966'da Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "en başarılı erkek oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca çeşitli basın organlarınca yılın sanatçısı seçildi.

 

Ödülleri;

  • 1966 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Sürtük
  • 28. Antalya Film Şenliği, 1991, En İyi Erkek Oyuncu, Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu

 

Filmografisi

  • Makber - 2009
  • Gümüş- 2005
  • Yadigar - 2004
  • Kardelen - 2002
  • Kumsaldaki İzler - 2002
  • Savunma - 2001
  • Marziye - 1998
  • Yumuşak Ten - 1994
  • Yalnızız - 1992
  • Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu- 1990
  • Sevince - 1988
  • Yasak Aşk -1988
  • Temas - 1987
  • İhanetin Darbesi - 1986
  • Tapılacak Kadın- 1985
  • Vahşi Aşk - 1985
  • Bedel - 1983
  • Unutulmayanlar- 1981
  • Yüz Karası / Şöhretin Sonu - 1981
  • Aşkın Gözyaşları - 1979
  • Cennetin Çocukları- 1977
  • Baskın - 1977
  • Çılgınlar - 1974
  • Sabıkalı - 1974
  • Dikiz Aynası - 1973
  • Soyguncular - 1973
  • Sevilmek İstiyorum - 1973
  • Babaların Günahı - 1973
  • Öksüzler - 1973
  • Ayrılık - 1972
  • Kanlı Para - 1972
  • Yumurcak Küçük Şahit - 1972
  • Bir Kadın Kayboldu - 1971
  • Emine - 1971
  • Firari Aşıklar - 1970
  • Mağrur Kadın - 1970
  • Dikkat Kan Aranıyor - 1970
  • Kader Ayırsa Bile - 1970
  • Mazi Kalbimde Yaradır - 1970
  • Ağlayan Melek - 1970
  • Sürtük- 1970
  • Hüzünlü Aşk - 1969
  • Acı Yalan - 1969
  • Sabrın Sonu - 1969
  • Aşk Yarışı - 1969
  • Bir Vefasız Yar İçin - 1969
  • Günahını Ödeyen Adam - 1969
  • Mazimdeki Kadın - 1969
  • Şehir Eşkiyası - 1969
  • Aşk Eski Bir Yalan - 1968
  • Kadın İntikamı - 1968
  • Yakılacak Kitap - 1968
  • Kadın Severse- 1968
  • Alnımın Kara Yazısı - 1968
  • Ağlayan Bir Ömür - 1968
  • Alevli Yıllar - 1968
  • Kader Ayırsa Bile - 1968
  • İnsan İki Kere Yaşar - 1968
  • Tek Kurşun - 1968
  • Arkadaşımın Aşkısın -1968
  • Affet Beni - 1967
  • Çıldırtan Dudaklar - 1967
  • Dördü De Seviyordu - 1967
  • Her Zaman Kalbimdesin - 1967
  • Ölümsüz Kadın - 1967
  • Üvey Ana - 1967
  • Yağmur Çiselerken - 1967
  • Akşam Yıldızı - 1967
  • Kiralık Kadın - 1967
  • Ayşecik Canım Annem - 1967
  • Söyleyin Genç Kızlara - 1967
  • Kadın Düşmanı - 1967
  • Demir Yumruklu Üçler - 1967
  • İstanbul 44 - 1967
  • Üç Sevdalı Kız - 1967
  • Evlat Uğruna - 1967
  • Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
  • Avare Kız - 1966
  • El Kızı - 1966
  • Seni Sevmiyorum - 1966
  • Sevgilim Bir Artistti - 1966
  • Bir Ateşim Yanarım - 1966
  • Denizciler Geliyor -1966
  • Zehirli Hayat - 1966
  • Günah Çocuğu - 1966
  • İzmir'ın Kavakları - 1966
  • Pembe Kadın - 1966
  • Ümit Sokağı - 1966
  • Şeytanın Kurbanları - 1965
  • Hülya - 1965
  • Şoförün Kızı - 1965
  • Kamyon Faresi - 1965
  • Kara Kedi - 1965
  • Öfke Dağları Sardı - 1965
  • Bozuk Düzen - 1965
  • Yıldız Tepe - 1965
  • Artık Düşman Değiliz - 1965
  • Beleş Osman - 1965
  • Sürtük - 1965
  • Yasak Cennet - 1965
  • Oğlum Oğlum - 1965
  • Gözleri Ömre Bedel - 1964
  • Kalbe Vuran Düşman - 1964
  • Kader Kapıyı Çaldı - 1964
  • Lekeli Aşk - 1964
  • Hızlı Osman - 1964
  • Suçlular Aramızda - 1964
  • Kara Memed - 1964
  • Plajda Sevişelim - 1964
  • Bitirimsin Hanım Abla - 1964
  • Günahsız Katiller - 1964
  • Yalnız Değiliz - 1964
  • Hızlı Yaşayanlar - 1964
  • Şafak Bekçileri - 1963
  • Cehennemde Buluşalım (Comp Der Verdammten) -1963
  • Acı Aşk - 1963
  • Aşka Susayanlar - 1963
  • Rüzgar Zehra (Sünger Avcıları) -1963
  • Akdeniz Şarkısı - 1963
  • Aşk Tomurcukları - 1963
  • Ölüm Bizi Ayıramaz - 1963
  • Çifte Kumrular - 1962
  • Acı Hayat -1962
  • Beş Kardeştiler - 1962
  • İnleyen Dağlar - 1961
  • Kahraman Üçler - 1961
  • Camp Der Verdammten - 1961
  • Seni Benden Alamazlar - 1961
  • Divane - 1960
  • Yeşil Köşkün Lambası - 1960
  • Üç Kızın Hikayesi - 1959
  • Kanundan Kaçılmaz - 1959
  • Bir Kadın Tuzağı - 1958
  • Bana Gönül Bağlama - 1958
  • Mavi Boncuk - 1958
  • Tilki Leman - 1958
  • Alın Yazısı – 1956
Ekrem Bora etiketleri
Sayfa

Sponsor Bağlantı

Destekleyen Kuruluşlar
...
...
Sitemizi Paylaşın, tavsiye edin |